tuotteet

Actiweb automaatioalusta

Actiweb -automaatioalusta

Actiweb on Bithousen kehittämä automaatiojärjestelmä. erillistä ohjelmistoa ei tarvitse asentaa tietokoneelle vaan ohjelmointi tapahtuu suoraan selaimen kautta. Ohjelmointi tapahtuu ActiWeb-ohjelmistolla, joka pohjautuu monipuoliseen LUA-ohjelmointikieleen. Ohjelmointi on nopeaa ja joustavaa runsaan ohjelmakirjaston ansiosta periaatteessa millä ohjelmointityökalulla tahansa.


Myös grafiikanpiirto ohjelma on lisenssivapaa, sillä alakeskukseen on integroitu oma grafiigan piirtotyökalu ohjelmisto, joka mahdollistaa monipuolisten grafiikkakuvien piirtämisen ilman erillistä työkaluohjelmistoa. Myös monipuolinen grafiikkakirjasto nopeuttaa projektin toteuttamista.

Actiweb järjestelmän käyttö on selainpohjaista, joten erillistä valvomo-ohjelmistoa ei tarvitse asentaa kohteeseen vaan käyttö tapahtuu suoraan internet selaimella suojatun yhteyden kautta joko paikallisesti tai pilvipalvelun kautta.

Järjestelmän alakeskuksina voidaan käyttää Bithousen omaa Magio WEB-alakeskusta tai mitä tahansa teollisuus PC:tä, johon voidaan ladata Linux Ubuntu-käyttöjärjestelmä
 
Actiweb-järjestelmän I/O-moduuleina voidaan käyttää Bithousen taysin universaaleja Magio Serial M tai Ethernet M moduuleja tai jonkin muun laite valmistajan Modbus-moduuleja (esim. Metz Connect)

Actiweb ohjelmisto

Alustan rakenne

Automaatio-ohjelmat, käyttöliittymä, sekä erilaiset tiedonsiirtorajapinnat rakennetaan ActiWeb alustalle.

ActiWeb on mahdollista asentaa mille tahansa Ubuntu laitteelle, mukaanlukien MagIO web.

Alakeskukset

Magio WEB on vapaasti ohjelmoitava kompakti säädin, jossa on 8 – 16 vapaasti konfiguroitavaa I/O-liityntää. Vakiona on liityntä 4G-modeemille tai WIFI-kortille. Säätimen kommunikointiprotokollat ovat BACnet IP, Modbus RTU ja Modbus TCP.

Säätimessä on myös USB-plugi, jonka kautta voidaan liittää esimerkiksi M-Bus-tasomuunnin tai lisämuisti. Säädin voi lähettää hälytykset joko sähköpostina tai tekstiviestinä.

I/O-moduulit

Bithousen omat Magio I/O-moduulit ovat universaaleja Modbus-moduuleja. Niihin voidaan kytkeä niin analogisia kuin digitaalisia tulo- ja lähtö viestejä vapaasti. Magio- moduuleja on kahta eri tyyppiä:

 Magio Serial M  on RS 485 kommunikointiprotokollaa käyttävä universaali I/O-moduuli

Magio Ethernet M on kahdella ethernet liittimellä varustettuja universaali I/O-moduuli jonka kommunikointiprotokolla on TCP IP. Moduulissa on myös RS 485 liityntä, jolloin moduulia voi käyttää esimerkiksi ethernet gate wayna.

Myös muiden laitevalmistajien  Modbus I/O-moduuleja (RS 485) voidaan käyttää Actiweb-järjestelmässä (esim. Metz Connect)

Heräsikö kysyttävää?

lähetä sähköpostia: